Curry recept

Voor elke curry is er een curry recept. De mogelijkheden voor een Thaisy curry recept zijn divers. Zo heb je namelijk een curry recept met groene en rode peper. Ook wel de groene curry en rode curry genoemd. Maar er zijn nog veel meer recepten met curry die minder bekend zijn, maar net zo lekker zijn.

Penang curry recept

Het curry recept voor Penang is misschien wel een van de minst bekendste. Dit curry recept is anders dan de standaard groene of rode curry. Het curry recept voor Penang is veel milder dan de rode curry. Ideaal voor kleine kinderen of voor mensen die niet van pittig eten houden. Een belangrijk ingrediënt voor dit curry recept is de paprika. De paprika is als ware een vervanger voor de rode peper. Verder is deze curry wat dikker dan bijvoorbeeld de rode en groene curry. Verder kunnen er veel ingrediënten die gebruikt worden voor rode curry ook hier weer gebruikt worden. Dit curry recept wordt voornamelijk gegeten met rundvlees- of varkensvlees.

Massman curry recept

Een ander lekker curry recept is de Massaman curry. Deze curry heeft haar naam te danken aan de moslims die in het zuiden van Thailand leven. Massaman is verbastering van ‘Musalman, wat weer moslim betekent. Het lekker aan dit curry recept is het gebruik van noten, aardappels, laurierblad en kokosmelk. Een nadeel van dit recept is dat je de tijd voor moet nemen en dat het niet zo klaar is. Maar je maakt wel een van de lekkerste Thaise curry’s. Je kunt bij deze curry verschillende ingrediënten toevoegen:

  • Tofu
  • Kip
  • Rundvlees
  • Eend

Meer weten over curry recept?

Nog meer weten te komen over de verschillende curry recepten? Kijk dan eens bij de rode curry of de groene curry. Hier vind je meer over de verschillende curry’s en met wat tips hoe je ze het beste kan klaarmaken. Asianfoodlovers.nl is uw toko online. Tot ziens op Thaisecurry.com!