Groene curry

De groene curry is samen met de gele en de rode curry het meest bekende gerecht uit het Oosten. Groen curry is tegenstelling tot rode curry veel minder pittig. Hou je toch liever van pittig? Kijk dan eens bij rode curry. Met groene curry kan je alle kanten op. Doe eens gek voeg een keer je lekkerste ingrediënten toe en ontdek hoe jij een heerlijk curry recept verwerkt tot een prachtig gerecht.

Pepers

De groene curry is minder pittig doordat er in dit gerecht gebruik gemaakt worden van de groene peper in plaats van de rode peper. Al ligt het er natuurlijk aan hoe rijp de peper is. Hoe rijper (dus hoe groener) de peper is des te pittiger de peper is. Maar wist je ook bijvoorbeeld als je de pitten verwijdert uit de peper dat hij al meteen minder pittig is? Ideaal voor mensen die graag pepers verwerken in hun rode of groene curry, maar niet zo van pittig houden. Een ander veel gebruikt ingrediënt in groene curry is kokosmelk. De kokosmelk zorgt er voor dat de groene curry een lekkere romige smaak krijgt.

Fruit met groene curry

Bij groene curry wordt er veel gebruik gemaakt van groentes, vlees en vis. Maar je kunt er ook een lekker stukje fruit aan toevoegen. Met wat fruit maak je de groene curry wat zoetiger en krijg je een pittig zoete smaak. Lekker voor kinderen die meestal niet zo van pittig eten houden. Ananas wordt veel gebruikt bij als fruit bij groene curry. Je kunt eventueel ook het ananassap toevoegen om het nog zoeter te maken. Andere vruchten die ook heerlijk zijn bij groene curry:
  • Mandarijnen
  • Mango
  • Appel
  • Kersen
Je kunt gebruik maken van fruit uit blik, maar het is natuurlijk veel lekkerder om verse vruchten in je groene curry te verwerken.

Curry, curry en meer curry…

Al wat meer inspiratie gekregen om overheerlijke groene curry te maken? Of denk je dat je een nog lekkere curry kan maken? Kijk dan snel even verder op Thaisecurry.com. Als je nog op zoek bent naar verse ingrediënten: de online toko Asianfoodlovers.nl.