Rode curry

De rode curry is misschien wel de bekendste curry van Azië. Dit overheerlijk gerecht is vooral herkenbaar door zijn pittigheid. De rode curry wordt vooral gegeten in Thailand. Volgens sommige kenners geeft rode curry de exacte smaak van Azië weer. Maar wat maakt die curry nu zo lekker? Of wat moet je zeker weten?

Tips voor rode curry

Rode curry is een gerecht wat bestaat uit verse gember, rode paprika, citroengras, knoflook en natuurlijk de pittige rode peper. De rode peper zorgt er voor dat de curry lekker pittig wordt. Hou je niet van pittig? Probeer dan eens de mildere groene curry. Rode curry kan gegeten worden met vlees en vis. Bij de meeste rode curry’s is dit kip, maar ook heerlijke (tijger)garnalen smaken er erg goed bij. Om het eventueel nog lekkerder te maken kun je boontjes of zoete aardappelen aan toevoegen in plaats van rode paprika. Ook lekker er bij is kleine stukjes verse ananas. Nog meer ingrediënten om bij de rode curry toe te voegen:
  • Bloemkool
  • Kikkererwten
  • Aubergine
  • Pompoen

Bereiding

Belangrijk voor het maken van rode curry is het verhitten van de olie. De olie moet goed heet zijn. Voeg uiteindelijk de (eigengemaakte) rode currypasta toe. Roer goed totdat de currypasta en olie samen zijn gegaan. Daarna voeg de kokosmelk toe en zorg dat de rode curry aan de kook raakt. Tip: als je niet van kokosmelk houdt, kun je ook kookroom toevoegen. Meng uiteindelijk de vissaus erbij. Laat de rode curry wat koken en voeg het vlees of vis erbij. Zorg ervoor dat de vlees of vis van de rode curry goed gaar is. Serveer de rode curry op tafel met eventueel wat kroepoek en wat rijst. Genieten!

Inspiratie voor rode curry

Natuurlijk zijn er nog talloze andere mogelijkheden met rode curry. Kijk voor meer inspiratie op de toko online Asianfoodlovers.nl en laat je inspireren!