Thaise recepten

Als je aan Thailand denkt, dan denk je automatisch aan de vele Thaise recepten. De Thaise keuken kent groot verscheidenheid aan gerechten en Thaise recepten. Kenmerkend voor de Thaise recepten zijn de vijf smaaksensaties, namelijk zoet, zuur, pittig, zout en bitter. Soms komen deze vijf smaaksensaties in een Thais recept terug. Dit maakt sommige recepten overheerlijk. Verder wordt bij elke maaltijd rijst geserveerd. Dit is voornamelijk de plakkerige pandanrijst. Thailand staat bekend om haar rijst. De Thaise bevolking zegt ook geen eet smakelijk, maar Kin Khao. Dit betekent ‘wij gaan rijst eten’.

Thais recepten zijn nummer 1!

Het bekendste Thaise recept is de Pad Thai. Het is ook een van de meest gegeten gerechten in Thailand. De Thaise bevolking vindt het zo kenmerkend voor Thailand dat ze het recept zien als een cultureel erfgoed. Maar wat is Pad Thai? Pad Thai is een gerecht met taugé, gebakken noodles, gemalen pinda’s, lente-ui en om het af te maken een eitje. Meestal wordt in Pad Thai ook gebruik gemaakt van garnalen. Het voordeel van Pad Thai is dat je het heel snel kan klaarmaken.

Nog meer Thaise recepten!

Twee andere typische Thaise recepten zijn de Massaman Curry en de Som Tam. Ook deze Thaise recepten zijn volgens de Thaise bevolking een cultureel erfgoed. De Massaman is zo als de naam al zegt een curry. Deze curry is wat milder dan de andere curry’s in Thailand. Deze Thaisy curry komt uit het zuiden van Thailand. In die regio leven veel moslims. Massaman is ook een vervorming van het woord moslim. Een van de andere Thaise recepten, Som Tam, is een pittige papayasalade. Dit Thaise recept bestaat uit papaya, pinda’s, tomaten, garnalen en pepers. Dit gerecht wordt meestal in combinatie met rijst gegeten, maar kan ook met Roti gegeten worden. Dit zijn de bekendste Thaise recepten, maar er is veel meer. Probeer ook eens:

  • Mango Sticky Rice
  • Khao Soi
  • Yen Ta Fo
  • Tom Yam

Ontdek nog meer Thaise recepten!

Wil nog meer Thaise recepten ontdekken? Of wil je gewoon zelf lekkere Thaise recepten klaarmaken? Neem dan ook eens kijkje op AsianHomeGourmet voor ingrediënten en tips. En laat je betoveren door de verschillende Thaise recepten.